Nieuws

Agenda

Algemene informatie

Route

Contact

De Promoot

Links

Partijen

Privacy-statement
                   (minimaal 3 karakters)


14 november 2018: Robby in Saint Louis, ronde 8 en 9

Ronde 8: Robby grijpt zijn kans

(Rens) - Opnieuw een overhoring in het Spaans, Robby met wit. Speelde de Egyptische GM Amin in Hoogeveen (ronde 3 zie site) 10…..Pc5, nu kiest GM Timur Gareyev voor Pa5. Robby komt met alle juiste antwoorden en als de heren “on their own” zijn, bouwt hij al snel een behoorlijk voordeeltje op. Zwart die aanvallend is gestart, wordt teruggedreven naar eigen helft en wit houdt op z’n minst ruimtevoordeel over.

Zoals eerder geschreven, is het veld c5 van groot belang voor de zwarte ontwikkeling. Als deze zet goed past, kunnen de witte centrumpionnen worden ondermijnt of er kan een 3 tegen 2 op de damevleugel worden gecreëerd, fijn in een eindspel. Wanneer Timur dit op zet 21 speelt, is het eigenlijk niet meer verantwoord, zijn stelling kent inmiddels flinke zwaktes. De opmars van de witte f-pion heeft zijn uitwerking gehad dit keer. Met c5 komt er nu nog een zwakte bij. Het voordeel voor wit groeit uit tot een bijna winnend voordeel. Zeer sterk gespeeld tot zover.

Enige plus voor zwart is de open g-lijn maar die lijkt wit geen schade toe te kunnen brengen. De losliggende pion op f5 kan door wit worden opgehaald met Db1. Robby kiest ervoor dit te doen met Pg3??, en dat is nu net niet goed. Zwart kan dit paard pennen, en het witte voordeel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Sterker nog, de f5 pion die voor het oprapen lag, kan wit enorme schade toebrengen, mede doordat de witte dame ver van huis is. Gelukkig ziet Timur dit niet en Robby, die vast onraad rook, speelt direct zijn dame terug.

De stelling is allang niet meer zo duidelijk. Er komen meer (grote) kansen langs voor beide partijen, die niet worden verzilverd. Wie grijpt het eerst zijn kans?
Wit sloopt de koningsstelling verder met e6, en breidt een nieuwe penning in de stelling. Alleen een computer ziet dat er voor zwart nog niets aan de hand is, Timur niet. Hij probeert met de koning te vluchten, maar dat is dodelijk. Na een paar zetten kan hij opgeven. Robby wint weer eens van een GM.

Ronde 9: The brain is working at full speed

De GM-norm is buiten bereik na een zeer moeizame start. Niet getreurd, winnen in de laatste ronde geeft een lekkere over-score en nog belangrijker een goed gevoel voor het nieuwe toernooi wat vrijdag start.

Dan moet wel, met zwart, worden afgerekend met de Amerikaanse GM Perelshteyn. Op voorhand geen eenvoudige opgave. Robby komt al direct goed uit de startblokken, hij lijkt de ruilvariant van het Slavisch beter in de kop te hebben dan zijn tegenstander. Toch loopt het voordeeltje weer snel als zand door de vingers als hij een wat voorzichtige voortzetting kiest. Het wordt een echte partij.

Zeker wanneer wit, verrassend genoeg kiest voor lange rokade. Als zwart ook lang rokeert bevindt de witte koning zich in de vuurlinie van de zwarte torens. Waarschijnlijk hoopt wit met zijn oprukkende pionnen het zwarte paard in verlegenheid te brengen. Niets is minder waar, Robby heeft het prachtige Pd4 in petto en lijkt als winnaar uit de ruil te komen die daarna plaatsvindt.

En alhoewel dit voordeel volgens de engine toch weer terugloopt, speel je de volgende stelling met zwart voor 2 resultaten. Ga er maar aanstaan om dit goed te verdedigen met wit. Zelfs deze grootmeester lukt het niet. Op zet 44 valt hij om en vindt Robby de weg naar mat feilloos.

 

2018 Winter Classic, Saint Louis, Missouri, USA - groep B (aantal deelnemers: 10)

IM Robby Kevlishvili (Elo: 2461)

ronde

datum

aanvang

Robby

tegenstander

Robby

lokaal

Ned.

bord

kleur

speler

nat.

titel

Elo

score

totaal

%

pos.

TPR

1

ma 5/1113:0020:00 2wJoel BenjaminUSAGM2526½
½
50,03-82526

2

di 6/1113:0020:00 5zLucas van ForeestNedGM24990
½
25,08-102320

3

wo 7/11

13:0020:00 1wAram HakobyanArmGM25650½16,79-102257

4

do 8/1113:0020:00 5wZaven Andriasian

Arm

GM26030½12,5 102226

5

vr 9/1113:0020:00 2zCemil Ali MarandiTurGM2545 1  30,0 9-102399

6

za 10/11

13:0020:00 4wNikolas TheodorouGriIM2535½233,3102421

7

zo 11/1113:0020:00 3zVictor MikkhalevskiIsrGM2565½35,7102447

8

ma 12/1113:0020:00 3wTimur GareyevUSAGM2584143,882510
9di 13/1111:0018:00 4z Eugene PerelshteynUSAGM24931 50,04-62547

                                                Toernooi-site:                2018 Winter Classic
                                                Uitslagen en standen:   Resultaten
                                                Live partijen:                 Saint Louis Live
14 november 2018: Winst voor H3

[1B]  Promotie H3 heeft de uitwedstrijd tegen DD 2 gewonnen met 3½ - 4½.
13 november 2018: H1 verliest zwaar

In de HSB-hoofdklasse heeft Promotie H1 uit tegen Schaakmat Westland 1 verloren met 6½ - 1½.
11 november 2018: Pestjochies de column van Manuel

Tsja, u weet vast wel dat Manuel niet altijd zit te wachten op jonge jochies die goed kunnen schaken. Hij maakt van zijn hart geen moordkuil in zijn column. Lees de column hier
10 november 2018: Tijdelijk andere speelzaal !!!

Attentie!

In verband met de verbouwing van onze speelzaal wordt op de dinsdagen

13, 20 en 27 november op een alternatieve locatie gespeeld:

Bijdorplaan 471,   2713 SZ  Zoetermeer

(dit betreft de ronden 10 en 11 van de interne competitie en het snelschaakkampioenschap)
10 november 2018: Robby in Saint Louis, ronde 4 t/m 7

Ronde 4: Collapsing

(Rens) - Opnieuw een Armeense grootmeester Zaven Andriasian op het menu, Robby met wit. Ook deze man heeft een serie van jeugdtitels achter zijn naam en is inmiddels 29 jaar. Er zijn hier geen makkies.
Het mag geen verrassing zijn dat Zaven kiest voor de Sicilian Najdorf, hij doet niet anders. Voordeel is dat je bij deze opening speelt voor 3 resultaten, de stelling direct uit balans.

De eerste 5 zetten speel je blind in deze opening. Dan wordt het leuk, zwart speelt 6….Pg4. Niet het meest gespeeld, maar door Garry Kasparov op de kaart gezet, en dan zal het goed zijn. Wit kan daarmee wel h6 uitlokken en daarna het paard op g4 een schop geven. Nuances die later belangrijk kunnen blijken. De zwarte pion op h6 biedt mogelijk aanknopingspunten voor wit op de lange termijn.

In het live commentaar geeft men aan dat de partij erg lijkt op die van Fischer – Smyslov (1959) uit 1959. Gewonnen door Smyslov met zwart. Een slecht voorteken.. ik vind de partij toch behoorlijk anders.

Robby kiest voor een vroeg f5, vast om zwart te laten reageren met e5 en het veld d5 stevig te kunnen controleren. Zwart verhindert dit natuurlijk en kiest zelfs om zijn koning in het midden te houden op e7. De geleerden zijn het erover eens dat dit prima kan. Robby gaat lang, en dan moet de witte g-pion schade aan gaan richten gecombineerd met drukken op de d-pion.

Robby offert een centrumpion om de koning in het midden extra onder vuur te nemen. Of dit de beste keuze is…het ziet er wel gevaarlijk uit. Maar het probleem blijkt, de d-pion is prima te verdedigen voor zwart, zoals zo vaak in deze stellingen, en h6 wat wit eerder heeft uitgelokt, houdt de koningsvleugel voldoende dicht. Zaven is een expert op dit gebied.

Als de witte aanval niet doorslaat, creëert Zaven tegenkansen op de witte koning, ook dit is een bekend thema. Dan gaat het snel bergafwaarts. De geïnvesteerde pion komt niet meer terug en al snel valt er nog 1. Na enkele mooie slotzetten wordt wit mat gezet. 3 nullen op rij, niet ideaal.

Lucas van Foreest gooit een gewonnen stelling, verder subliem gespeeld, in 1 zet in de prullenbak. Hij neemt maar snel remise voordat hij nog verliest.

Oja, vergeet u niet dat er vrijdagmiddag vanaf 16 uur in Londen ook een belangrijk potje wordt gespeeld.

Ronde 5: Robby slaat hard terug

Haaien ruiken bloed op grote afstand. Is één van de soortgenoten gewond, deze wordt binnen no-time opgegeten. Survival of the fittest.
Robby zag er niet gewond uit op de live beelden (zie foto) :D, maar de soortgenoten ruiken bloed. Je kunt 2 dingen doen als je wordt aangevallen, verdedigen of hard terugslaan. Robby kiest voor het laatste.

Begint de opening nog rustig tegen de Turkse GM Cemil Ali Marandi, Semi-Slavisch, al snel ontpopt zich een waar gevecht. Robby met zwart begeeft zich al vroeg met zijn pionnen op vijandelijk terrein. Er is een plus pion bij maar wit heeft hiervoor natuurlijk de standaard compensatie. (Volgens mij heb ik dit kort geleden ook van Robby gezien, misschien kan hij mijn geheugen opfrissen.) Wit probeert de pionnen te ondermijnen en de overige versnipperde pionnen van zwart op te eten. Maar Robby laat dit niet gebeuren. Via allerlei complicaties en tactische tussenzetjes weet hij wit steeds problemen voor te leggen.

Ik zou zeggen de eerste fase van het gevecht is voor Robby. Daarna weet de Turk terug te komen door met de dame binnen te dringen in het kamp van zwart. Robby offert 1 van zijn pionnen terug voor tempo’s en activiteit en jaagt de witte dame terug naar de eigen helft. Die neemt hierbij wel de tweede gevaarlijke pion van zwart mee. Zwart slaat wel direct terug door een kwaliteit te winnen.
Onderweg waren er allerlei varianten mogelijk, niet uit te rekenen voor een normaal mens.

Links en rechts vliegen er nu pionnen van het bord, waarna Robby de bovenliggende partij is. De druk op wit is groot en daardoor maakt hij een aantal beslissende fouten, zeker wel afgedwongen door zwart. De witte koning wordt het open veld in gejaagd en onder vuur genomen. Makkelijk is dit nog niet, want alle witte troepen helpen mee ter verdediging.

Robby schiet met scherp in de laatste fase en de koning is dodelijk gewond, MAT.

Hiermee komt hij een punt dichter bij Lucas die zijn partij verliest.

Ronde 6: Leercurve leidt tot remise

Allereerst heeft Robby mijn geheugen opgefrist. Ik vroeg mij af of ik de opening uit de vorige ronde, ronde 5, niet eerder had gezien. Robby liet mij direct weten dat het ging om de laatste ronde van het WK 2018 junioren.
Voor het gemak een link naar die partij. WYC 2018 ronde 11 Suleymenov Alisher - Robby Kevlishvili
Het blijkt een theoretische variant, toen met wits 10. Pa4 en gisteren dus met 10. Pe4. Beide mogelijk volgens mijn engine.

Ronde 6 mag Robby met wit aantreden tegen de Griekse IM Nikolas Theodorou. Hij studeert in Saint Louis en woont hier dus ook. Dit toernooi is een thuiswedstrijd voor hem. Misschien daarom heeft hij niet deelgenomen aan het EK of WK voor jeugd van 2018 beide gehouden in Europa.

Was het geen spektakelpartij vandaag, toch is er een noemenswaardig punt. De Spaanse opening is de eerste 7 zetten een kopie van ronde 3 en volgens de boekjes. Nu is te zien hoe een prof te werk gaat, Robby speelt op zet 8 een andere, duidelijk betere zet, hij heeft zijn repertoire verder dichtgetimmerd. Hoopte Nikolas misschien opnieuw op 8 Pxc6, dit keer speelt Robby 8. Pf3. Dit is ook de zet die wordt voorgeschreven. Wit ruilt zodoende niet het paard op c6 wat voor zwart een zorgenkindje is, en zo later blijkt, stevig omgespeeld moet worden, wat veel tempi kost.
Daarbij kan wit nu direct tot d4 komen wat een veel gezondere stelling geeft, in ronde 3 moest wit het doen met het meer passieve d3.

Verder zal ik er niet te veel woorden aan vuil maken.
Wit staat wel iets soepeler maar in deze langzame stelling heeft zwart voldoende tijd om stukken te ruilen en te reorganiseren en zo naar remise toe te werken. Na 41 zetten staat er triple zero op het bord en wordt remise overeengekomen.

Morgen speelt Robby tegen de GM Victor Mikhalevski die ik ooit het vuur aan de schenen heb gelegd. NOT.  Op mijn aanraden zal hij deze partij uitvoerig bestuderen, wie weet helpt het.
Gibraltar 2017 Victor Mikhalevski - Rens Minnema

Boris Gelfand, eveneens Israëli, kwam toen bij het bord van zijn goede vriend (volgens mij waren ze ook samen bij het Olympiade team 2018 aanwezig) kijken toen ik deze partij speelde. Hij keek op mijn naambordje en zag 1800 staan. Ik zag hem denken, is dat ook een bestaande rating wat doet die man hier.

Ander groot nieuws is dat Robby liet weten dat hij er nog een Amerikaans avontuurtje aan vastplakt, iets met schaken weer.. We wisten dit wel maar nu is er meer bekend. 2018 Saint Louis Invitational GM
Arme Rob, weer een tabel met alle rangen en standen.

2 rustdagen na het huidige toernooi en dan door in dit nieuwe toernooi.
Robby vermaakt zich wel, hij bivakkeert in een van de huizen die eigendom zijn van de schaakclub Saint Louis, in de straat van de speellocatie, wat wil je nog meer. Zo kom je nog eens ergens.

Ronde 7: Er waren kansen

De 46-jarige GM Victor Mikhalevski komt van origine uit Wit-Rusland en is nu Israëli. Voor dit land speelde hij enkele Olympiades. Verder heeft hij al een behoorlijke schaakhistorie. Veel belovend als jeugdtalent, maar nu mogelijk over zijn hoogtepunt heen.

Niet geheel verrassend opent hij het bal met 1. Pf3. Hij lijkt een speler die zwarts e5 wil vermijden, en in rustiger vaarwater de partij wil afwerken. Robby heeft hier andere ideeën over en kiest voor een scherpere voortzetting. Victor gaat hierin mee en als bewijs hiervan kiest hij voor 15. d5?! (groot lef) terwijl daarmee een kwaliteit voor het oprapen ligt voor Robby. Dit kost zwart wel het pronkstuk in de stelling, de loper op g7. De daarop volgende potentiele aanval van wit speelt zich als vanzelf. Maar ja een kwal is een kwal.

Robby kiest ervoor niet op dit offer in te gaan, alhoewel dit mogelijk wel de beste keuze is. In plaats daarvan gaat hij voor eigen activiteit en het opspelen van zijn pionnen. De zwarte koning komt zo wel minder veilig te staan, maar dit lijkt voorlopig onder controle. Zeker het zwarte paard op d6 doet steeds goed werk.

Als de tijdnoodfase aanbreekt, wordt er behoorlijk geruild en de stelling daarmee overzichtelijk. Victor kiest ervoor een pion te winnen, maar lijkt te hebben overzien dat dit van tijdelijk aard is. Hij verminkt zo zijn eigen koningsstelling en Robby wint de pion met rente terug. Nog enkele slordigheden van wit, die snel moet spelen, zorgen ervoor dat Robby, die een sterke fase kent, duidelijk beter komt te staan.

Zwart weet 2 verbonden vrijpionnen te creëren, alleen deze komen niet aan een opmars toe omdat Robby kiest voor een ander plan. Een opmars leek veelbelovend. Net als het alles in evenwicht lijkt, komt er nog een enorme kans voorbij voor zwart op zet 58. In het overgebleven toreneindspel kan Robby nog steeds gaan voor de opmars van zijn pionnen. Zijn pion-run is gevaarlijker dan die van de tegenstander. Het zit wel heel diep, maar toch.

Robby gaat voor een veilige voortzetting en de partij verzandt in remise.

Ook Lucas haalt, na twee verliespartijen, een half.
07 november 2018: Winst voor H2, verlies voor H4

 

De HSB-uitslagen van gisteren:

[1A]  Promotie H2 - Schaakmat Westland 2:  6½ - 1½

[2A]  Promotie H4 - Rijswijk 3:                     2½ - 5½
07 november 2018: Robby in Saint Louis, ronde 2 en 3

Ronde 2: Een Nederlands onderonsje in de VS

(Rens) - Met zwart tegen Lucas van Foreest. In de opening gaat het behoorlijk gelijk op. Steeds wel een klein plusje voor wit.

In het middenspel lijkt er echt een voordeel te ontstaan voor wit, mede door Db6 van zwart. Kort daarop gaat die ook weer terug naar d8.
Wit pakt het loperpaar en de zwarte koning wordt zwak omdat deze niet genoeg verdedigers te beschikking heeft.
Voor Lucas is dit voldoende om het voordeel uit te bouwen naar winst. Verlies dus voor Robby.

Ronde 3: Niet ieder toreneindspel is remise

De Armeense Aram Hakobyan is de tegenstander in ronde 3. Een leeftijdsgenoot van Robby, die hij al jaren tegenkomt op Europese- en Wereldkampioenschappen voor de jeugd. Zo ook de afgelopen editie. Aram draait al jaren mee in de top van de jeugd en is onlangs ook GM geworden. Beide heren speelden 1 partij in klassiek tempo tegen elkaar op het wereldkampioenschap t/m 12 jaar in 2013. Deze eindigde in remise, bij winst had Robby het WK gewonnen, door deze remise werd hij gedeeld 2e.

Vandaag dus het tweede treffen. Robby met wit speelt, u raadt het al, Spaans. Dit keer een hele andere variant dan we de afgelopen tijd vooral hebben gezien. Zwart kiest namelijk niet voor het veel gespeelde plan a6 en b5. Dit plan leidde steeds tot een vrij gesloten stelling met positioneel getouwtrek. Nu is de stelling veel meer open en concreet. Open spel betekent soms de mogelijkheid tot flinke ruilvarianten, en zo gebeurt in deze partij. Voor zet 20 verdwijnen er veel stukken in het doosje en lijkt zwart toch net iets actiever te staan. Wit heeft een wat zwakkere d-pion maar die is vrijwel onaantastbaar.

Als ook de dame en loper nog worden geruild ontstaat er een toreneindspel met gelijke kansen. De toren zoveel mogelijk activeren en meer pionnen snaaien dan de tegenstander is het plan. Vaak eindigt dit wel in remise. Maar dit toreneindspel heeft voldoende dynamiet in zich om te ontploffen. Robby kiest niet het goede plan en Aram houdt al snel een pionnetje meer over. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar dit keer gaat het mis voor wit. Ook de laatste hoop op remise, door toren tegen toren + f- en h-pion, vervliegt als zwart de c-pion weet te houden. Robby verliest.

Lucas staat fier aan kop met 2½ uit 3.
06 november 2018: Gratis New in Chess special over de WK Match Carlsen - Caruana

In ruil voor het opgeven van uw e-mail adres kunt u een zeer lezenswaardige voorbeschouwing van de aanstaande WK match downloaden van uitgeverij New in Chess. 57 pagina's maar liefst! Boordevol partijnen van deze giganten en meningen van o.a. Jan Timman.

Van harte aanbevolen.

Klik voor de downloadlink hier !
05 november 2018: Tata 2019: update

(RdV) - De lijst met Tata-deelnemers is geupdated; zie het item van 2 november. Met dank aan Harrie Boerkamp.
04 november 2018: Het Fide Tiebreak Circus door Hans Meijer

Tiebreak is al lang geen term meer die alleen in tennis wordt gebruikt.
In het schaken zorgt de tiebreak echter voor een hoop discussie. Lees de column van Hans daarover, klik hier !  
03 november 2018: Robby in Saint Louis, ronde 1

(RdV) - Als het in Europa niet lukt, dan probeer ik het in Amerika, zal Robby hebben gedacht. En zo zet hij zijn jacht op de nog benodigde twee GM-resultaten voort aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Hij begint zijn "schaakjaar" (tussen eindexamen en begin studie) met twee toernooien in de USA, waarvan het eerste de 2018 Winter Classic in Saint Louis is (ruwweg tussen Chicago en Kansas City, in de staat Missouri).

Deze Winter Classic kent twee groepen (A en B) met elk 10 spelers die allemaal tegen elkaar spelen ("round robin").

In groep A spelen 10 grootmeesters (2682-2606): 3 x USA, 2 x Rus, 1x Oek, 1x Ind, 1x Arm, 1x Pol, 1x Cub.

In groep B spelen 8 GM's (2603-2493) en 2 IM's (2535, en Robby met 2461): 3x USA, 2x Ned, 2x Arm, 1x Tur, 1x Gri, 1x Isr; de andere Nederlander is Lucas van Foreest (inmiddels GM).

Het speeltempo is 40 zetten in 1u30 + 30 minuten + 30 sec/zet.

Een opmerkelijke bepaling is dat er geen remise mag worden overeengekomen voor zet 30!

Prijzengeld (groep B): 1e $4000, 2e $2500, 3e $2000, 4e $1500, 5e $1000.

Tekst op de toernooiste:

Title: International Master
Rating: 2461
Residence: Netherlands
Age: 17
Status: Accepted
Bio: Robby Kevlishvili is a 17-year-old IM from the Netherlands. He started playing at the age of 4, and has since played a lot of European- and World Youth Chess Championships. His best performance was in 2013, at the World U12 championship, where he finished on a shared second place and winning the gold medal in the Blitz championship. Robby’s best achievements include winning the Vandoevre Open tournament in France, and winning the Noteboom open memorial in the Netherlands, earlier in 2018. Robby currently holds 1 GM norm and hopes that his first trip to the United States will help his journey towards the GM titlle.
 
(Rens) - Ronde 1
 
Robby is vier dagen geleden geland in het nieuwe schaakwalhalla in de VS. Een multimiljonair met veel passie voor het schaken (hij kan er zelf weinig van) stampt het ene na het andere succesvolle schaakfestival uit de grond. Hij is hier meester in.

In de eerste ronde mag Robby tegen de enige senior uit het gezelschap Joel Benjamin. Een talent toen hij jong was, speelde een aantal Olympiades en schreef mooie schaakboeken.

Een vlekkeloze opening met wit van Robby, Spaans, een beetje zijn handelskenmerk geworden. Joel kan meekomen maar moet vanaf zet 10 al flink in zijn geheugen graven naar de juiste zetten. En dat kost veel tijd. Dit is misschien wel de grootste winst, want ondanks dat Robby echt alleen nummer 1 zetten speelt, blijft de stelling slaapverwekkend in evenwicht. Op zet 16 kan wit met meer aanvallende intenties g4 spelen i.p.v. Dc2, maar dat is ook een kwestie van smaak.

Net als tijdnood begint te lonken, schakelt Joel een tandje op. Zijn zetten lijden er niet onder.
Robby blijft top schaken, maar waar komt er een gaatje, groot genoeg om in te kruipen. Er zijn nauwelijks zwaktes bij zwart. De loper is slecht maar dekt net alles wat gedekt moet worden.

Na 53 zetten berusten de heren in remise.

Ging Robby naar het WK Jeugd met Jorden, dit keer is hij met Lucas van Foreest. Een kersverse GM. Hij overspeelt GM Aram Hakobyan vandaag compleet, terwijl deze meneer nog gedeeld 1e werd bij het WK Jeugd. In het commentaar geeft hij leuke uitleg bij de partij. Chapeau!
 
Timur Gareyev, een grappige kerel, die bekend staat als de “blindfold” koning, mist vreemd genoeg ronde 1 en krijgt een nul. Probeerde hij geblinddoekt de speellocatie te vinden..03 november 2018: K1 wint (ruim), K2 gelijk

 

(RdV) - De KNSB-uitslagen van vandaag:

[3D]  Promotie K1 - Caissa 4:   6 - 2

[4H]  Promotie K2 - SHTV 2:    4 - 4

Hierbij (op het naspeelbord) het mooie slot van de partij op bord 2 van Promotie K1: Maarten van Zetten (wit) - Olaf Ephraim:

 02 november 2018: Promotianen bij Tata 2019(RdV)
- Hoewel de inschrijving voor Tata 2019 pas enkele dagen open is, loopt het al aardig strorm.

Een eerste scan levert de volgende spelers op (Promotie, ex-Promotie [E], Botwinnik [B]): 

weekendvierkampen
vr 11 t/m zo 13 januari

groep

speler

3

Wouter Bik (B)

Jan Willem Duijzer

5

Dylan Achuthan

9

Jo Lipka

dagvierkampen
ma 14 t/m wo 16 januari 

groep

speler

3Wouter Bik (B)
Ron Landsbergen (E)

5

Ferdi Sieben

6

Dirk Brinkman

Rein Thierry (E)

Ronald de Vries (E)

7

Pieter Hijma

tienkampen
vr 18 t/m zo 27 januari

groep

speler

1

Arthur Pijpers (B)

2

Ben Ahlers

3

Yde van Deutekom (B)

Joop Huijzer (E)

Henk Noordhoek

4

Harrie Boerkamp

Joris Geene (E)

5

Jaap van den Berg

Ed Eveleens (E)

Ferdi Sieben

6

Frans Martens

Rein Thierry (E)

7

Otto Boot (B)

8

Rob de Vries

Heb ik U gemist? Geef even een seintje!

Wilt ook inschrijven? Hier is nogmaals de directe link:  Tata 2019

NB: Het veld "FIDE ID" mag U leeg laten, als U maar wel Uw KNSB-nummer invult; dat vindt U in onze competitiegids, of bijvoorbeeld op de KNSB-site onder "Rating":  Ratingviewer

 
31 oktober 2018: Promoot online

De Promoot van oktober is verschenen en staat ook online.

Zie onder "De Promoot" in het menu links, OF klik op onderstaand plaatje.
                   (minimaal 3 karakters)

Toernooien en externe wedstrijden

ma 19 nov 2018 19:45
Schaakmat W. 3- Promotie H4

do 22 nov 2018 19:45
DD 1 - Promotie H2

za 24 nov 2018 13:00
ASC 1 - Promotie K1
Spijkenisse 2 - Promotie K2


di 27 nov 2018 20:00
kampioenschap snelschaak
zaal: Bijdorplaan 471


wo 28 nov 2018 19:45
1e ronde HSB-beker:
Haeghe Ooievaar - Promotie


di 04 dec 2018 19:45
Promotie H3 - Wassenaar 1

do 06 dec 2018 19:45
Botwinnik 1 - Promotie H1

di 11 dec 2018 19:45
Promotie H2 - RSC-Belg.Park 2
Promotie H4 - DD 3


za 15 dec 2018 13:00
Promotie K1 - ZSC-Saende 1
Promotie K2 - Schaakmat W. 2


di 18 dec 2018 19:45
zeskamp (ronde 2)

do 27 dec 2018 20:00
Oliebollentoernooi
(met en bij Botwinnik)
NOG NIET DEFINITIEF


di 08 jan 2019 19:45
Promotie H1 - SHTV 1

do 10 jan 2019 19:45
R'heer-Corbulo 1 - Promotie H3

wo 30 jan 2019 19:45
Haeghe Ooievaar 1 - Promotie H3

vr 01 feb 2019 19:45
Scheve Toren 1 - Promotie H1

za 09 feb 2019 13:00
LSG 4 - Promotie K1
LSG 5 - Promotie K2


ma 11 feb 2019 19:45
HSV 1 - Promotie H2

di 12 feb 2019 19:45
zeskamp (ronde 3)

ma 18 feb 2019 19:45
DSC 6 - Promotie H4

di 19 feb 2019 19:45
Promotie H1 - Rijswijk 1

di 05 mrt 2019 19:45
Promotie H3 - DSC 2

di 12 mrt 2019 19:45
Promotie H2 - SHTV 2
Promotie H4 - Nov. Destr. 2


za 16 mrt 2019 13:00
Promotie K1 - DSC 3
Promotie K2 - Erasmus 1


ma 18 mrt 2019 19:45
DSC 1 - Promotie H1

di 19 mrt 2019 20:00
Algemene Ledenvergadering

za 13 apr 2019 13:00
HWP Haarlem - Promotie K1
Giessen+Linge 1 - Promotie K2


di 16 apr 2019 19:45
zeskamp (ronde 4)

za 11 mei 2019 13:00
Promotie K1 - Almere 2
Promotie K2 - DD 3


di 14 mei 2019 19:45
zeskamp (ronde 5)

di 11 jun 2019 20:00
Rapid-driedaagse
(ronde 1+2+3)


di 18 jun 2019 20:00
Rapid-driedaagse
(ronde 4+5+6)


di 25 jun 2019 20:00
Rapid-driedaagse
(ronde 7+8+9)


di 02 jul 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 1+2)


di 09 jul 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 3+4)


di 16 jul 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 5+6)


di 23 jul 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 7+8)


di 30 jul 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 9+10)


di 06 aug 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 11+12)


di 13 aug 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 13+14)


di 20 aug 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 15+16)


di 27 aug 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 17+18)


di 03 sep 2019 20:00
opening seizoen
2019-2020