Nieuws

Agenda

Algemene informatie

Route

Contact

De Promoot

Links

Partijen

Privacy-statement
                   (minimaal 3 karakters)


11 juli 2020: Start zomercompetitie

Vanaf dinsdag is het weer mogelijk om bij de club te schaken. We starten dan met de zomer competitie.

Door de opgelegde beperkingen ivm covid19 kunnen we maar met maximaal 32 leden op een speelavond terecht.  Om te kunnen garanderen dat dit aantal niet overschreden wordt, is het noodzakelijk dat iedereen zichzelf vooraf aanmeld. 

Aanmelden dient te gebeuren op zondag of maandag voorafgaand aan de betreffende speelronde bij de wedstrijdleider intern.  

email: wl.intern.svpromotie@gmail.com

De wl intern hanteert bij de indeling vol is vol.  Leden die hierdoor buiten de boot vallen worden, indien gewenst, met voorrang geplaatst voor de volgende speelronde.  De wl intern informeert deze leden.

Verder spreekt het voor zich dat een ieder zich dient te houden aan de RIVM richtlijnen.

Een protocol waar u zich aan dient te houden, ontvangt u uiterlijk maandag.  
06 juli 2020: Ik ontkwam aan mat in een 5-minuten partij

(Rudi)

In een 5-minutenpartijtje op het internet was ik de zwartspeler. Met een dame achter verplaatste ik de toren heen en weer op de g-lijn, opgejaagd door de h-pion van wit. Wit besloot tot 1.Lxg7 en zijn tijd was om:punt voor mij. 

Maar wit had mat kunnen geven met 1. Dxg7+ Txg7 2. Txg7+ Kh8 3. Tf7 mat!

Dit soort trucs moet je oefenen met taktiekboekjes, dan kan je ze als automatisme gebruiken...
05 juli 2020: Wat gebeurde er afgelopen week

(Rens) - Nu het normale schaak er weer aan dreigt te komen, zet ik graag een paar hoogtepunten op een rij die nog onvermeld zijn gebleven. Bert wint de 14e editie van de Promotie Rapid, en echt met hele mooie partijen. Oké in de eerste ronde rommelde hij zich wat ongelukkig door de beginfase, het eindspel is sterk gespeeld, tegen Joost, beginnend met e6. Vervolgens in ronde 2 Lettisch met zwart tegen Harrie. Bij wit gaat het goed mis, zwart ontwikkelt als een speer en de witte damevleugel blijft onaangeroerd. Dan tegen Paul met wit een perfecte opening afgerond met een slotklapper. Vervolgens mag ik op audiëntie komen, het wordt een partij waarvan ik echt geniet. Met nauwelijks fouten blijkt achteraf. Sta ik nu nog redelijk goed, richting het eindspel worden mijn nek steeds verder in de strop getrokken. 4 uit 4 voor Bert, lekker gedaan. Een partij die net buiten de tijd van het toernooi eindigt maar spectaculair is om te volgen, is Joost-Harrie. Nadat Harrie twee ronden eerder van Joost wint, mogen ze nu op herhaling. Een partij waarbij het niet uitmaakt wie er wint, het gaat om het spel.

Verder wint Joost op 26 juni een Spaans Blitz toernooitje (Almunecar) met een sterk optreden. 1 potje van laten zien. Wit loopt volledig over zwart heen. Geen idee hoe deze opening heet, het lijkt een soort hele slechte variant van het Konings Indisch voor zwart. Die zou dan iets op de koningsvleugel zou moeten creëren. Daar komt hij nooit aan toe, voor wit klopt alles, er kan zelfs een kwal worden gegeven. De centrumpionnen zijn niet te stoppen. Genieten.

Dan was er gisteren, zaterdag 4 juli, nog een en ander. Opnieuw Almunecar blitz. Willem pakt daar de cup. Hij trapt af tegen Spanjaard charry, zet een stone wall op en bouwt dan zijn voordeel steeds verder uit, nadat wit op de koningsvleugel onnauwkeurigheden begaat. Wat een fijne paardjes.

Door met de jeugd van Promotie, massakamp op 19:00 uur. Dylan wint 100% en eindigt 1e in het individuele klassement, de Mora brengt hem met wit vaak succes. Dario heeft een hele andere aanpak, zet de partij zeer degelijk op met solide openingen, bouwt van daaruit verder, vast een leerling van Willem. De dochter van Rachid, Joella, komt met een geweldige truc, en de tegenstander trap erin. Zou u dit zien, Dc8? Het eindklassement.

Als laatste een nieuwe uitdaging, blitz Torneo de Motril. Een plaats 50 km bij Willem vandaan. Voer voor Arie, hij pakt de winst.

Ik zie iedereen zondagmiddag om 16:00 uur bij Teambattle International. Hoe belangrijk kan Formule 1 nu helemaal zijn ;p
04 juli 2020: Bericht van het bestuur

Sinds de afkondiging dat op 1 juli de intelligente lockdown omgezet is naar ruimte met regels hebben we contact gezocht met de gemeente en het eetcafé De Leyens in woonzorgcentrum Gondelkade.

De gemeente heeft toestemming gegeven mits we de regels naleven. Uitgangspunt is nog steeds de 1,5 meter afstand, maar die mag tijdelijk los gelaten worden als dat niet mogelijk is bij een binnensport.

(https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm)

Van het eetcafé hebben we nog geen definitief uitsluitsel gekregen.

We gaan ervan uit dat we op 14 juli met de zomercompetitie kunnen beginnen. Nadere info volgt.

Komende week zijn er nog de gebruikelijke online-toernooien.
30 juni 2020: Teambattle, net niet

(Rens)- Of er binnenkort een vervolg komt op de Teambattle tussen Nederlandse teams is onduidelijk. Het lijkt erop dat men afwacht of het normale schaken weer kan worden opgestart, en in welke hoedanigheid, om te zien hoe dit kan worden aangevuld met online schaken.
Wij van Promotie zitten zolang niet stil en schakelen naadloos over op de Teambattle International, ook op zondagen maar dan om 16:00 uur. U vindt deze battle wekelijks terug in de kalender.

Nu over naar de verrichtingen in de laatste editie afgelopen zondag. Om meerdere redenen een memorabele aflevering. Bernard zit op een eiland zonder internet en is er niet, Henk lijkt dit moment te hebben afgewacht en pakt zijn fame, hij blijkt een houtje te kunnen vluggeren. Ook JanV is vaker terug te vinden op snelschaak terrein, als aanvulling op Rapid waarin hij erg goed speelt. Arie start buitengewoon en krijgt halverwege zand in de motor nadat hij van de organisator verliest, die hier terecht zeer content mee is en hiervan melding maakt in de chat. De Spaanse delegatie is er, Dario doet mee, en Willem belandt net in de top 8, de laatste plaats voor teampunten. CM Novocane kan niet zo huishouden als te doen gewoonlijk en ikzelf consumeer te veel whiskey cola tijdens de zoomborrel die we hebben gedurende de wedstrijd, een nieuw gezellig dieptepunt. John de Hippo opereert vanaf zijn vakantieadres zolang zijn verbinding stand houdt.

Dan over naar Dylan die een gedaanteverwisseling lijkt te hebben ondergaan, een TPR van 2564 scoort, beslag legt op plaats drie in het totaal klassement, en partijen speelt die voor een normale sterveling maar moeilijk te bevatten zijn, misschien voor een GM. Het is lastig kiezen welke partij(en) hier te publiceren. Ik nodig u uit om zijn partijen eens te bekijken, stuk voor stuk miniatuurtjes. Verder zet Hielke zijn opmars in rating voort. Door ook nu, evenals in vele eerdere afleveringen, weer niet te verliezen van lagergeraten. En flink sterkere spelers met grote regelmaat op het blok weet te leggen. Een giftige cocktail voor de tegenstand. Al met al hoogst opmerkelijke gebeurtenissen in deze slotaflevering en een mooi plot voor eventueel komende afleveringen.

Promotie eindigt op de 2e plaats zoals u ziet in de eindstand.
27 juni 2020: Feest houdt niet op in Jeugd Teambattle

(Rens) - Dylan, Dario en Abel zijn lekker bezig in de Promotie Jeugd Teambattle t/m 18 jaar. Vijftig (50) winstpartijen op rij in Teambattles, wie doet dat na. Lees op onze jeugdafdeling het hele verhaal.
27 juni 2020: 14e Online Promotie Rapid toernooi op 29 juni

(Rens) - Neem deel aan het 14e Online Promotie Rapid toernooi op 29 juni. Van 20:00 - 23:00 uur.

Let op: Om deel te nemen, ben je lid van Team Promotie.
26 juni 2020: Huishoudelijke zaken

* Zie kalender voor toernooien voor vanavond en morgenavond. Oja en nog 1 morgenochtend voor vroege vogels.
* Om deel te nemen aan de Teambattles Nederland maak je jezelf eerst lid van team Maxjananish.
* Komende zondag laatste Teambattle Promotie, we vieren dit tijdens de battle in de Zoom. Deelnemers hebben per mail een link hiervoor ontvangen.
* Op zondag 5 juli de eerste serieuze Teambattle International om 16:00 uur.
* Komende dinsdag 30 juni geen Blitz, wel Rapid op maandag 29 juni.
* Op zaterdagavonden om 19:00 uur speelt onze jeugd ook een Jeugd Teambattle, je kunt hen supporteren.
26 juni 2020: Arie wint Blitz en totaal klassement

(Rens) - Arie sluit de blitz cyclus af met winst in het laatste toernooi. De overwinning voor het totaalklassement komt niet in gevaar omdat Bernard op een eiland zit waar ze geen internet hebben, hij deed dus niet mee. Gefeliciteerd Arie, je dochter kan binnenkort een schaakshirt uitzoeken voor haar verzameling. Iedereen bedankt voor alle dappere deelnames in dit blitz geweld.
23 juni 2020: Paul wint Rapid en totaal klassement

(Rens) - Er komen in de laatste ronde van dit klassement onderonsjes in de top. Paul tegen Harrie en Willem, Willem tegen Harrie en Harrie tegen Joost. Paul beslist alles in zijn voordeel, sluit in stijl af met 6 uit 6 en heeft tijd om het laatste uur comfortabel rond te kijken hoe de concurrentie nog ploetert. Hij wint dit toernooi meer dan terecht en pakt het eindklassement, met aanvallend schaak, alles met lef gespeeld, en leuk voor toeschouwers om naar te kijken. Gefeliciteerd Paul, we zien je t.z.t. op de club in een schaak t-shirt verschijnen. Harrie wordt 2e in het klassement, ook zeer verdiend, met als hoogtepunten zijn partij tegen Paul in een eerder toernooi, en zijn partij vandaag tegen Willem in het Frans. Willem wordt overall 3e, zijn 2e plaats in dit toernooi verandert hier niets aan. Ook speciale vermelding voor JanV die niet alleen vandaag uitstekend speelt, van Manuel en Joost wint, en Paul bijna op remise houdt. JanV eindigt op nummer 1 tot 1700 van de spelers met minimaal 20 gespeelde partijen, gefeliciteerd. Dan Rob en Pieter, die er alle toernooien bij zijn, vaak wel kanonnenvoer, zeker meer hadden verdiend en dat zeg ik niet uit beleefdheid want was iedere week toeschouwer en heb veel gewonnen stellingen toch verloren zien gaan. Zij zorgen voor de gezelligheid en mooie Sicilianen. Tot volgende keer.


21 juni 2020: 14e Online Promotie Rapid toernooi op 23 juni

Neem deel aan het 14e Online Promotie Blitz toernooi op 23 juni. Van 20:00 - 22:00 uur.

Let op: Om deel te nemen, ben je lid van Team Promotie.
20 juni 2020: 13e Online Promotie Rapid toernooi op 22 juni

(Rens) - Neem deel aan het 13e Online Promotie Rapid toernooi op 22 juni. Van 20:00 - 23:00 uur.

Let op: Om deel te nemen, ben je lid van Team Promotie.
19 juni 2020: Teambattle, van landelijk naar internationaal

(Rens) - Zondagavond 21 en 28 juni zijn (voorlopig) de laatste landelijke Teambattles. We gaan hier met zomerreces.

Gelukkig heb ik een nieuwe uitdaging aangedragen gekregen, Teambattle International.
Vooralsnog 60 teams van over de hele wereld, verdeeld over vele klassen, duur 1:30 uur, tempo 4+2’. Start komende zondag 21 juni om 16:00 uur. Om mee te spelen ben je lid van online Team Promotie.

Op 21 en 28 juni dus twee Teambattles voor de echte freaks, daarna alleen Internationaal. Je vindt deze nieuwe Teambattle wekelijks terug op onze kalender.
17 juni 2020: 10e Teambattle Promotie op 21 juni

(Rens) - Neem deel aan de 10e Teambattle met Team Promotie op 21 juni.

Klasse 2A en 2B zijn vervangen door 2 en 3. Promotie is daarbij in 3 gezet. Geen idee waarom, we moeten weer gauw naar 2.
Je vindt dit event ook op de Promotie Facebook pagina.
16 juni 2020: Arie wint blitz & klassement na 5 toernooien

(Rens) - Arie pakt de volle mep met een streak van hier tot in de verte. Silly mow met wie hij 2 onderonsjes heeft, die in 1-1 eindigen, met veel minder punten, maar dat vertekent vandaag enorm, wordt 2e en pakt eveneens veel punten. Hij blijft in de buurt voor het klassement. Novocane schuift later aan, doet wat Berserk voor extra punten, komt op 3, met ook al een goede score. 4e plaats voor Sweetlake, zeker niet gek. Twee Spaanse vrienden doen mee, zij kunnen niet echt hoge ogen gooien vandaag. Volgende week dinsdag de ontknoping waarna de grote prijzen worden verdeeld. 
Voor de volledigheid: De afwezigheidspunten zitten al verwerkt in de totale score.
                   (minimaal 3 karakters)

Toernooien en externe wedstrijden

zo 12 jul 2020 20:00 - 21:30
4e Teambattle International Blitz 3+2

di 14 jul 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 3+4)


di 21 jul 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 5+6)


di 28 jul 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 7+8)


di 04 aug 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 9+10)


di 11 aug 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 11+12)


di 18 aug 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 13+14)


di 25 aug 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 15+16)


di 01 sep 2020 20:00
opening seizoen
2020-2021